10 věcí, které zabíjí vaše srdce

Vydáno: 06.07.2011 16:00 , Autor: kat, doma.cz

Každý chce mít zdravé srdce. Dobrou zprávou je, že stačí mírně upravit svůj životní styl a budete mít srdce jako zvon!

související témata: Kouření | chrápání | Cholesterol | Deprese | Alkohol, alkoholismus | Životní styl a prevence

Lékárna PPZdraví - článek

smoking-and-coffee.jpgPříliš mnoho televize

• když sedíte několik hodin děnně před televizí a ládujete se mastnými brambůrky, zaděláváte si na pěkný infarkt
  • cholesterol a nedostatek pohybu jsou přímo hřebíčky do rakve

Zapomínáte na zubní nit

Ačkoliv je přesný důvod nejasný. Existuje jasná souvislost mezi srdečním onemocněním a zápachem dásní.

• nadměrné množství škodlivého plaku mezi zuby zvyšuje riziko zánětu kvůli množícím se bakteriím
  • zánět provokuje aterosklerozu tepen

Trpíte depresí

Když tělo dává například déletrvajícími depresivními stavy najevo, že něco není v pořádku, prášky to obvykle nezachrání. Jen potlačí onen signál, ale problém trvá uvnitř těla dále.

• pokud tedy stres přichází z mysli, tělo chřadne

Přecházíte onemocnění

• často se může srdeční selhání přihodit u lidí, kteří prodělali nějaké infekční onemocnění a přechodili ho nebo ho dobře nedoléčili
  • pak vás může zabít doslova i obyčejná chřipka

Ignorujete problémy s chrápáním

• prosté chrápání je pouze společenským problémem, ale lékařská věda ví, že se často jedná o předstupeň obstrukčního syndrom spánkové apnoe, to je laicky řečeno opakovaně krátkodobá zástava dýchání ve spánku
  • vlivem toho stoupá tlak vzhůru a oběhová soustava se nadměrně zatěžuje

Straníte se společnosti

Je jasné, že jsou dny, kdyse vám neche nikoho vidět. Každopádně by se to nemělo stát zvykem.

• lidé, kteří vyvíjejí spoustu aktivit, mají koníčky a různé zájmy jsou všeobecně zdravější a vitálnější

Necvičíte

• pravidelné cvičení vám vytrénuje kardiovaskulární systém
  • do krve se vám vyplaví spousta endorfinů, budete se cítit dobře a budete plni optimismu

Pijete příliš alkoholu

• jedna dvě sklenky vína nebo jedno pivo denně srdci prospívá
  • větší množství, zvláště pokud ho pijete pravidelně, ale srdci škodí
  • zatěžujete si játra, ledviny, vlivem čehož stoupá i váš krevní tlak a srdce musí být o to usilovněji

Vážíte nad míru

• nadváha je hlavním rizikovým faktorem infarktu
  • vyvarujte se sladkých nápojů a mastných jídel, zkuste vynechat přílohy

Kouříte

Zdroj: www.doma.nova.cz

Marcela doporučuje

K prevenci cevních mozkových příhod a infarktu doporučuji přípravek MaxiCor, který je doporučován všem, kteří si chtějí současně s běžnou stravou zvýšit příjem zdraví prospěšných omega-3 nenasycených mastných kyselin, a tím podpořit správné fungování srdečně-cévního systému. Tento přípravek si můžete zakoupit v naší on-line Lékárně.

Průměrné hodnocení 86%
1 z 5 2 z 5 3 z 5 4 z 5 5 z 5
Hodnotilo 141 čtenářů.
Ohodnoťte článek
1 z 5 2 z 5 3 z 5 4 z 5 5 z 5

Medispot doporučuje

Další články na podobné téma

Napište svůj názor

Poslední příspěvky:
19.9.2011 21:31:48 Problem s vysokym cholesterolem?

Samozřejmě nechci zatracovat cvičení, upravu životosprávy atd. Ale doporučuji na zkoušku OK...

jennyka
7.8.2011 22:05:11 .
až na ten pohyb, to jde...budu se snažit cvičit...
kapkamore
22.7.2011 13:18:32 srdce
pěkný článek,nekouřím,nepiju ale s pohybem jsem na štíru.
Eva1
7.7.2011 18:00:39 zdraví
z těchto rad dodržuji leda to, že nekouřím a nepiji, ale s ostatním jsem spíš na štíru..
alenatoni
6.7.2011 17:20:11 :)
Pěkně jsem si početla a hlavně si uvědomila, že člověk by se měl o sebe celkově starat od hlavy až...
jarusenka3
6.7.2011 17:13:17 -
Nezdravý způsob života může zapříčinit různé zdravotní problémy.
Bobina
11.4.2011 19:56:14 ....
Zajímavý článek,nutil mě k hlubšímu zamyšlení nad tím,jak žiju já
ginebra
10.4.2011 19:50:21 -
U mě tedy zubní nit. Ostatní je ok, tak snad to nebude problém:). Dávám přednost omega doplňkům,...
hoooli
10.4.2011 17:37:59 srdce
Některé věci z článku bych si měla vzít k srdci.
SLUKOVKA
10.4.2011 11:51:41 hm
fuha zaujimave veci
bramborka
Vstup do diskuse
Novinky

Odeslat
Přihlášení
Testování
zdravy zivotni styl

Provozováno na publikačním systému nxCMS | Vyrobil: nexum Trilog