Produkty
{{product.title}} {{(product.price | customCurrency)}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | customCurrency)}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.quantity}}x {{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | customCurrency)}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | customCurrency)}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | customCurrency)}}

Posílení imunity v chřipkovém období

Na podzim a v zimě na naši imunitu číhá nebezpečí v podobě respiračních onemocnění, nachlazení a téměř každoroční epidemie chřipky. Potýkáme se pak se škrábáním v krku, rýmou a teplotami.

Proti chřipce se sice nechá očkovat, ale ne pro každého člověka je to vhodné nebo se z různých důvodů očkovat nechce.

Jak tedy posílit obranyschopnost organismu?

Stav naší imunity závisí na naší životosprávě. Základem pro silnou imunitu je zdravá strava, vyvážená střevní mikroflóra a dostatek vitamínů. Je vhodné také dostatečně a kvalitně spát, vyhýbat se stresu nebo umět relaxovat.

Čtveřice bojovníků - vitamíny A, B, C a D

Vitamíny přijímejte nejlépe ve vyvážené stravě, pomohou lépe než ty slisované do tablet.

  • Vitamín A - vitamín A potřebuje ke své správné funkci tuky, jinak se nerozpustí a tělo ho správně nevyužije. Vitamín A zvyšuje obranyschopnosti těla vůči infekcím. Vyskytuje se v mrkvi, dýni, rybím tuku, játrech nebo vejcích - konkrétně ve žloutku.
  • Vitamín B - aby imunita dobře fungovala je potřebný správně fungující metabolismus. A s tím pomáhá právě vitamín B. Výborným zdrojem je poctivý kuřecí vývar. Ale vyskytuje se také  v luštěninách, ořeších, droždí, rybách nebo v celozrnných potravinách.
  • Vitamín C - pomáhá tělu v boji s viry a bakteriemi. Najdete ho v citronech, pomerančích, mandarinkách, červené paprice, brokolici, zelí atd. Výborným zdrojem je také rakytník řešetlákový nebo stále oblíbenější Yu-Zu tea (čaj z ovoce Yu-Zu).
  • Vitamín D - vitamín D potřebujeme ke správné obranyschopnosti vnitřních orgánů a tkání. Problém je, že ho získáváme nejvíce ze slunce a toho v zimě a na podzim ubývá. Aby se přirozeně doplnil můžete zkusit tučnější ryby - tuňáka v konzervě, lososa, makrelu nebo tresčí játra. Je také ve žloutcích, ale s těmi opatrně kvůli cholesterolu.

Jako další pomocníky můžete zvolit

  • Betaglukany - umí pomoci v boji s viry a bakteriemi a léčí záněty. Přirozeným zdrojem jsou ovesné vločky, ječmen, hlíva ústřičná nebo houba Shiitake.
  • Zinek - pomáhá při uzdravování a hojení - jeho zdroj je v mléce, hovězím mase, játrech nebo v plodech moře.
  • Probiotika - starají se o správnou mikroflóru ve střevech a jak jistě z reklamy víte, tam sídlí značná část našeho imunitního systému. Necpěte je ale do sebe v tabletách, lepší je zkusit kysané potraviny - kysané zelí a saláty z něj, poctivé jogurty nebo třeba kefír.

Samozřejmostí v boji s bacily je pak správné oblékání, tak aby nám nebylo ani horko ani zima, dostatek pohybu, vynechání alkoholu a cigaret. A hlavně dostatečná hygiena - mytí rukou je základ!

Expresní doručení Produkty máme skladem, export skladových položek do 24 hodin.

PoradímePokud máte dotaz, obraťte se na nás. Máme znalosti z oboru, nejsme pouze eshop.

Kvalita a spolehlivostDodáváme do více jak 30 zdravotnických zařízení.

Medispot.cz na Firmy.cz
Moderní eshop od Webmiumeshop